Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Конкурси Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини – 2020

Конкурси Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини – 2020

 

Пропозиції приймаються включно по 30 жовтня 2019 року до 23:59 за київським часом.

КОНКУРС «ВЕЛИКИЙ ПРОЕКТ»

Мета: Збереження визначних археологічних об’єктів, історичних будівель та пам’яток, важливих музейних колекцій, які є доступними для громадськості та охороняються законом в Україні.

Вимоги до претендентів: У конкурсі можуть брати участь зареєстровані некомерційні установи, такі як неурядові громадські організації, музеї, керівні заклади культури чи подібні організації, включаючи американські, згідно Розділу 501(с)(3) податкового кодексу США. Установи повинні бути зареєстровані у SAM.gov та мати там активний статус, а також можуть довести, що мають відповідний досвід та здатність керувати великими проектами зі збереження культурної спадщини.

Об’єкти: Програма спрямована на збереження значущих культурних та історичних об’єктів міжнародного чи національного значення, які відкриті для широкої грамадськості та охороняються законом. До таких можуть належати значимі археологічні об’єкти, історичні будівлі та пам’ятники, великі музейні колекції, що мають виняткову цінність у відображенні чи інтерпретації спадщини країни чи регіону.

Конкурс «Великий проект» проходить у два тури: Заявка на конкурс (Тур 1) і Повна проектна пропозиція (Тур 2). Ті, хто отримає позитивний рейтинг, будуть запрошені для участі у Турі 2.

Фінансування: від 200 тис. дол. США до 800 тис. дол. США.

 

КОНКУРС «НЕВЕЛИКИЙ ГРАНТ-2020»

Мета: збереження пам’яток культури, музейних експонатів чи колекцій, форм виразу традиційної культури.

Вимоги до претендентів: У конкурсі можуть брати участь зареєстровані неурядові організації, музеї, керівні заклади культури чи подібні установи, які доведуть, що мають відповідний досвід та можливість керувати грантовими проектами збереження культурної спадщини. Фонд не надає грантів комерційним організаціям та фізичним особам.

Фонд розглядатиме пропозиції із наступних трьох категорій:

(А) Пам'ятки культури – історичні будівлі, пам’ятки та археологічні об’єкти (реставрація історичної будівлі; збереження археологічного об’єкта; документація щодо пам'яток регіону, складена з метою їх збереження).

(Б) Експонат чи колекція експонатів із музею, історичної пам'ятки чи подібної інституції – археологічні та етнографічні об’єкти, картини, скульптури, рукописи та дії, спрямовані на збереження музейних колекцій (робота, спрямована на збереження експоната чи колекції експонатів; визначення потреб і стратегій, спрямованих на покращання умов збереження колекції; інвентаризація колекції з метою збереження та захисту; створення необхідних умов і належного середовища для безпечного зберігання чи показу колекцій; спеціальне навчання з питань збереження колекцій і догляду за ними).

(B) Форми виразу традиційної культури – традиційна музика, танці, корінні мови та ремесла (документування та аудіовізуальний запис форм традиційної музики, танцю, корінних мов з метою збереження та широкого розповсюдження; підтримка навчання в галузі збереження традиційних мистецтв або ремесел, які перебувають під загрозою зникнення).

Фінансування: від 10 тис. дол. США до 200 тис. дол. США.

 

Детальна інформація про конкурси та аплікаційні форми доступні за наступним посиланням: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/u-s-ambassadors-fund-uk/