Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Військовослужбовці тернопільського підрозділу Національної гвардії України відзначили свято Богоявлення Господнього

Військові капелани провели урочисті літургії й покропили наших захисників посвяченою водою. Це свято має особливе значення, адже воно символізує хрещення Ісуса Христа і початок його шляху як Спасителя.

Військовий капелан тернопільського підрозділу Нацгвардії отець Василь Божаківський та отець Роман Ясіновський традиційно здійснили обряд освячення води та молебень за скорішу перемогу нашої країни у боротьбі з російським окупантом.

«Освячена вода змиває усі хвороби та має властивість зцілення. Вона заряджає, дає сил, наснаги на добрі справи в ім’я Християнської віри, бо Господь у цей день наділяє усіх благодаттю та захистом», — каже капелан підрозділу Нацгвардії отець Василь Божаківський.

Водохреща — третє та завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Воно починається ввечері 18 січня з освячення води та 19 січня окроплення нею. До речі, на Водохреща вода освячувалася в криницях і джерелах, а якщо не було такої можливості, то в стінах храму. Цей обряд проводиться так: священик опускає в спеціальну ополонку хрест. Ополонка носить назву «йордань», а освячена в ній вода – «велика агіаса», що означає «велика святиня». Вірять у те, що ця вода є такою ж чудодійною і святою, як і вода Йордану, в яку входив Ісус.