Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

«Для когось наша зустріч може стати поштовхом до майбутньої служби в лавах Нацгвардії»

Військовослужбовці Національної гвардії відвідали дітей у таборі «Веселі канікули з Богом» при парафії церкви Святого Великомученика Димитрія на Тернопільщині. Зустріч ініціював капелан одного з підрозділів Нацгвардії отець Роман Янішевський.

Впродовж тижня табору діти мали можливість познайомитись з представниками різних сфер суспільного життя. Одними з гостей були військові Національної гвардії України. Нацгвардійці розповіли діткам про специфіку військової служби, свій побут і життя.

«Ця зустріч дозволила дітям для себе відкрити життя військових. Для когось наша зустріч може стати поштовхом до майбутньої служби в лавах Нацгвардії, - розповідає отець Роман Янішевський. - Діти були дуже зацікавлені, бо не кожного дня випадає нагода і можливість поспілкуватися з військовослужбовцями, які стали сучасними героями для молодшого покоління».

Під час зустрічі діти приміряли на себе бронежилети і каски військових, відчули на собі вагу елементів захисту, а також посиділи у спеціальних службових автомобілях.

«Найбільше нам сподобалося міряти спорядження гвардійців. Ми були здивовані їхньою вагою. Не уявляємо, як наші військові хлопці і дівчата в них можуть швидко пересуватися і проводити багато часу в споряджені. Також сподобалось говорити в гучномовець машин. Дуже класно, що гвардійці дозволили нам включити сирени і посигналити. Ми усі були в захваті», - розповідають учасники табору Мартин та Ілля.