Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Тернопільські школярі завітали до гвардійців

«Для чого собаки»? Це найпоширеніше питання, яке ставили тернопільські школярі гвардійцям 2 батальйону 2 Галицької бригади під час екскурсії до підрозділу. Майже цілий день діти провели із військовими, зазирнули до кожної шпаринки та засипали питаннями військових.

«А БТР у воді потоне? А чому автомат такий важкий? А де солдати їдять? А від чого захищає каска»? І ще багато-багато інших питань цікавило дітей. Нацгвардійці нічого не приховали.

У мультимедійному тиру діти мали змогу потренуватись стріляти за допомогою лазерних симуляторів. Приміряли на себе бронежилети та каски. Усім гуртом підкорювали БТР та дізнались, що на ньому не лише їздити можна, а ще й стріляти.

«Надзвичайно цікаво, коли до нас приходять діти, - розповідає командир батальйону підполковник Дмитро Гуртовський. – Для нас, військових, це буденні речі, для них – цілий незвіданий світ. Діти не приховують емоцій, вони дуже щирі і цікаво спостерігати за емоціями».

Із службовим собакою діти потоваришували одразу. Пес не лише продемонстрував усі свої навички, а й з радістю дозволив гладити себе та обіймати.

Аліна Новікова