Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

У Тернопільському батальйоні Нацгвардії відкрили мультимедійний тир

У 2 батальйоні 2 Галицької бригади Нацгвардії України відбулось урочисте відкриття сучасного мультимедійного тиру. Тут нацгвардійці зможуть стріляти і з бойової зброї, і за допомогою лазерних тренажерів.

Захід відбувся за участі начальника Західного оперативно-територіального об’єднання генерал-лейтенанта Олександра Набока, командира бригади полковника Сергія Шуляка, міського голови Тернополя Сергія Надала та меценатів.

«Відкриття цього тиру – це надзвичайно важлива подія для усіх нас, - говорить командир батальйону підполковник Дмитро Гуртовський. – Відтепер військовослужбовці батальйону зможуть тренуватись безпосередньо у місці дислокації. Те, що тир мультимедійний, дасть нам можливість тренуватись частіше і без значних затрат набоїв».

Унікальність цього тиру полягає в тому, що тут можна буде виконувати стрільбу з бойового пістолета, а також тренуватись за допомогою лазерних тренажерів пістолета Макарова та автомата Калашникова.

Нацгвардійці зможуть відточувати майстерність прицілювання за допомогою лазера, а потім вже використовувати набої. Програмне забезпечення розробив і впровадив у дію службовець бригади Андрій Лалак. Усі вправи відповідають Курсу стрільб. Такий самий тир  вже кілька років поспіль успішно використовують гвардійці у місті Львові.