Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

На Тернопільщині вшанували пам'ять Сергія Кульчицького

Сьогодні в Чорткові відбулись заходи з нагоди вшанування пам'яті загиблих після виконання бойових завдань на гелікоптері «Мі-8МТ» Національної гвардії України на п’ятому блокпосту поблизу гори Карачун. Тоді трагедія забрала життя в шістьох військовослужбовців, серед яких був і начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький.

Мітинг-реквієм з нагоди вшанування пам'яті Героя України відбувся біля пам'ятника Сергію Кульчицькому, який відкрили два роки тому в Чорткові. Священнослужителі провели заупокійну літургію, а представники місцевої влади, військових формувань, особовий та офіцерський склад 2 батальйону військової частини 3002, небайдужі громадяни мали змогу покласти квіти до підніжжя пам'ятного знаку.

Також заходи з нагоди вшанування пам'яті відбулись і на вітцівщині у Великих Чорнокінцях, в загальноосвітній школі, де встановлено погруддя Сергію Кульчицькому.

"Сергій Кульчицький – людина-легенда. Його ім’я закарбовано в пам'яті кожного нацгвардійця, - каже заступник командира 2 батальйону по тилу майор Петро Варянка. - Він є взірцем бойового генерала, який жертвенно служив Батьківщині. Сергій Кульчицький був вимогливим до себе та до інших, це непорушний взірець офіцера і честі."

Схиляємо голову перед світлою пам'яттю загиблих військовиків Національної гвардії України.