Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

В Тернополі вшанували пам'ять офіцера Національної гвардії Віталія Куриловича

Сьогодні вся Україна згадує жахливу трагедію, що трапилася у 2014 році біля Слов'янська, де бойовики збили український гелікоптер Мі-8, неподалік гори Карачун. Тоді загинули 12 українських військовослужбовців, серед яких був і начальник групи бойової та спеціальної підготовки військової частини 3024 Національної Гвардії України – майор Віталій Курилович.

Особовий склад та офіцери 2 батальйону 2 Галицької бригади відвідали місце поховання офіцера, вшанували пам'ять та поклали квіти до могили майора Національної гвардії України Віталія Куриловича.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих Героїв, які пожертвували життям заради незалежності України, - каже заступник командира 2 батальйону по роботі з особовим складом майор Анатолій Якобчук. - Віталій Курилович разом із загиблими побратимами є для військовослужбовців прикладом офіцерів та патріотів. Молодому поколінню є на кого рівнятися!"

Як відомо, Віталій Курилович служив в армії на Дніпропетровщині, там одружився і залишився в Павлограді. Продовжив службу у військовій частині №3024 з охорони особливо важливих державних об’єктів. Після трагедії спочатку тіло Віталія поховали у Павлограді Дніпропетровської області, а згодом за рішенням батьків його перевезли до Тернополя та поховали на Микулинецькому цвинтарі. У Віталія залишилося двоє синів.
Указом Президента України від 20 червня 2014 року нагороджений орденом "За мужність" I ступеня (посмертно).