Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Тернопільські нацгвардійці взяли першість у змаганнях з самбо

Близько тридцяти спортсменів у складі чотирьох команд військовиків з трьох батальйонів 2 Галицької бригади Нацгвардії України та представники військової частини 3055 з міста Рівного змагались за першість у боротьбі самбо.

Серед гвардійців, які брали участь у змаганні, були як новачки, так і ті, хто присвятив себе самбо на довгі роки.

«Я займаюсь цим видом спорту з дитинства вже протягом 13-ти років, - ділиться враженнями  солдат Максим Дудяк з військової частини 3055. - І сьогодні реалізовую себе як спортсмен під час проходження військової служби. На змаганнях переймався за своїх друзів і колег, деякі хлопці зовсім нещодавно розпочали тренування з самбо, а їм вже виходить робити досить важкі перекидання. Перемогу у своїй ваговій категорії здобути було досить легко».

Підсумувавши здобуті перемоги, першість у змаганнях з самбо отримали військовослужбовці 2 батальйону бригади.

«Ми готувались кожного дня протягом двох тижнів, - говорить переможець у ваговій категорії до 82 кілограмів стрілець 2 батальйону Максим Усік, -  сумлінно тренувалися з побратимами, ходили в зал. Завдяки допомозі сержанта Володимира Чайківського нам вдалось здобути бажану перемогу над суперниками».

У командній першості місця розподілились наступним чином: 1 місце – збірна команда 2 батальйону, 2 місце – команда 1  батальйону з міста Львову,  3 місце – збірна команда військової частини 3055.

По закінченню поєдинків переможці були нагороджені медалями та кубками. Надалі спортсмени потрапляють на змагання з боротьби самбо, де будуть змагатись збірні команди військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Надія Німець