Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Оплата листків непрацездатності під час воєнного стану

Незважаючи на воєнний стан, Фонд соціального страхування України продовжує виплачувати застрахованим особам допомогу по тимчасовій непрацездатності. Крім того, тепер отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності догляду за хворим членом сім`ї чи по вагітності та пологах українці можуть не лише на підставі оригіналу е-лікарняного, але і його витягу – відповідна постанова правління Пенсійного фонду України від 02 травня 2022 року № 4-1 «Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності» була зареєстрована в Міністерстві юстиції України 18.05.2022 за № 532/37868.

Цей витяг можна використати, якщо роботодавець не має можливості подати заяву - розрахунок до ФСС України у зв’язку з воєнним станом. Працівник може звернутись напряму до будь-якого відділення Фонду і отримати виплати по тимчасовій непрацездатності на підставі витягу з Е-реєстру листків непрацездатності.

Тернопільське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області станом на 10.06.2022 року прийняло 5 таких заявок на суму 88 438 гривень, в т.ч. з приводу вагітності та пологів – 2 заявки на суму 80 714 гривень.

Фінансування матеріальної допомоги залежить від дати прийняття заявки-розрахунку, яку роботодавець подає у відділення ФССУ.

 

Галина Кривокульська, завідувач сектору обгрунтованості видачі листків непрацездатності Тернопільського міського відділення управління ВД ФССУ в Тернопільській області