Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

786,5 тисячі українців отримали допомоги від Фонду за час війни

Фонд соціального страхування України продовжує гарантувати для українців страховий захист попри воєнний стан. З початку війни лікарняні та декретні допомоги від Фонду отримали 786,5 тисячі працюючих українців, на це направлено 3,8 мільярда гривень.

Усі види допомог фінансуються Фондом у повному обсязі, однак наявна затримка у строках перерахування коштів. Бюджет ФССУ складається із частки в розмірі 9,57% від 100% єдиного внеску, який сплачується роботодавцями за кожного працівника. Кошти від частки ЄСВ системно надходять на рахунок Фонду попри воєнний стан, однак наразі обсяги надходжень не покривають потребу у видатках на страхові виплати та матеріальне забезпечення у повному обсязі.

Водночас, усі надходження направляються на фінансування допомог в оперативному режимі – щойно кошти надходять на рахунок Фонду, вони перераховуються в обласні управління для проведення виплат.

Аби забезпечити прозорість фінансової діяльності ФССУ, ми щоденно публікуємо інформацію про обсяги видатків і напрями проведеного фінансування у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно та #фінансування_страхувальників, а також про стан перерахування щомісячних страхових виплат за тегом #фінансування_страхові.

Нагадаємо, дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає за лікарняним працівника. Аби орієнтуватись у звітності щодо стану фінансування, необхідно уточнити у роботодавця зазначену дату (це дата отримання третьої квитанції).

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України