Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Фонд профінансував одноразові допомоги для двох сімей, чиї рідні померли від COVID-19

Для родини завідувачки ФАПом, фельдшерки з Волині, яка померла внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування України профінансував страхову виплату у розмірі 1 мільйон 576 тисяч 500 гривень за рахунок коштів державного бюджету.

Загалом станом на сьогодні ФССУ профінансовано державні допомоги відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для восьми родин медичних працівників.

Також сьогодні Фонд соціального страхування України здійснив фінансування одноразової допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у розмірі 219 тисяч 700 гривень членам родини медичної сестри інфекційного відділення із Закарпаття, яка померла внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Загалом ФССУ профінансував надання такої допомоги також для восьми родин.

Допомоги перераховані Фондом сьогодні, 12 серпня. Кошти надійдуть на рахунки сімей упродовж декількох банківських днів.

Нагадаємо, що з 01 липня 2020 року в Україні збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2 102 гривень до 2 197 гривень, відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог. Для сім’ї померлого потерпілого, у якої право на страхові виплати від Фонду настало з 01 липня цього року, розмір одноразової допомоги складе 100 розмірів прожиткового мінімуму – 219 700 гривень.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України