Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Жителям області: подбайте завчасно про набуття страхового стажу

Тривають зустрічі фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області із жителями області з метою роз’яснення важливості набуття страхового стажу для отримання права на пенсійне забезпечення. 

Під час зустрічі з спеціалістами сервісних центрів жителі Бучача, Монастириська, Теребовлі і Тернополя мали нагоду отримати фахові консультації з питань пенсійного забезпечення та дізнатися від чого залежить розмір пенсійної виплати. Організатори заходу розповіли громадянам про залежність права на призначення пенсії від тривалості страхового стажу та величини офіційної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески. Також фахівці Фонду звернули увагу жителів міст на поступове збільшення вимог до  страхового стажу для призначення пенсії за віком. Повідомили, що тим кому у поточному році виповнюється 60 років для призначення пенсійної виплати необхідно буде мати не менше 27 років страхового стажу та з кожним роком вимога зростатиме на рік доки у 2028 році не досягне 35 років.  

Поряд з тим, фахівці Фонду ознайомили громадян з перевагами електронного пенсійного посвідчення та розказали про функціонування вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого можна контролювати особисті дані в реєстрі застрахованих осіб, які впливають на розмір пенсії.

 

Головне управління Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

06.03.2020