Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Що потрібно знати тимчасово безробітним громадянам про страховий стаж

Фахівці сервісних центрів взяли участь в інформаційних семінарах у  Тернопільському міськрайонному центрі та Підволочиській, Лановецькій і Зборівській філіях Тернопільського обласного центру зайнятості. Метою заходу було донести до тимчасово безробітних громадян важливість легальної трудової діяльності та оплати праці.

На чергових семінарах  спеціалісти Фонду ознайомили присутніх із законодавчими змінами в пенсійній системі та вимогами до страхового стажу для призначення пенсії після досягнення пенсійного віку. Наголосили, що тільки легальне працевлаштування та сплата страхових внесків дозволить зарахувати період роботи до стажу та в подальшому отримати гідну пенсію. Також звернули увагу на негативні наслідки несвоєчасної сплати фізичними особами-підприємцями єдиного соціального внеску для їх майбутнього пенсійного забезпечення та повідомили про можливість добровільної участі громадян у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.  

З метою самостійного контролю за даними, що містяться у реєстрі застрахованих осіб, спеціалісти Головного управління запропонували тимчасово непрацюючим громадянам зареєструватися на вебпорталі Пенсійного фонду України та завантажити мобільний додаток «Пенсійний фонд».

 

 

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

 

26.02.2020