Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про дотримання вимог антикорупційного законодавства в органах Пенсійного фонду України в Тернопільській області

Запорукою успішного виконання завдання із мінімізації проявів корупції є забезпечення належного рівня знань антикорупційного законодавства як представниками державних органів та органів місцевого свмоврядування, так і суспільства в цілому. З одного боку, це сприяє ефективній дії встановлених законодавством превентивних антикорупційних механізмів, а з іншого — підвищує рівень правової обізнаності громадян, що зменшує ризик порушення їхніх основних прав і свобод у повсякденному житті, а також сприяє формуванню у населення нетерпимого ставлення до проявів корупції.

Головним управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області (далі — Головне управління) здійснюються заходи, спрямовані на дотримання антикорупційного законодавства згідно вимог Закону України “Про запобігання корупції”, Антикорупційної програми Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки, затвердженої наказом Пенсійного фонду України від 31 травня 2019 року № 68, постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року № 706 “Питання запобігання та виявлення корупції”.       

        

Для створення ефективної та дієвої системи запобігання і протидії проявам корупції, мінімізації ризиків їх виникнення в Головному управлінні   розроблено та затверджено заходи щодо виявлення, усунення та мінімізації корупційних ризиків, запобігання корупційним та пов'язаних з корупцією правопорушенням, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів на 2020 рік.

Проводяться перевірки фактів подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в Головному управлінні для виявлення та попередження можливих порушень вимог Закону України “Про запобігання корупції” в частині фінансового контролю.

Крім того, здійснюються перевірки декларацій суб'єктів декларування на виявлення можливих ознак конфлікту інтересів.

З метою реалізації планових завдань, спрямованих на оцінку та усунення (мінімізацію) корупційних ризиків, запобігання корупційним та пов'язаних з корупцією правопорушень, основний акцент зосереджується на проведенні інформаційно-роз'яснювальної роботи з питань дотримання антикорупційного законодавства.

В межах функціонування системи правової освіти працівників Головного управління, в тому числі в сфері антикорупційного законодавства, проводяться семінарські та практичні заняття.

У 2019 році працівники органів Пенсійного фонду України в Тернопільській області до кримінальної чи адміністративної відповідальності за порушення вимог чинного антикорупційного законодавства не притягувались.

На 2020 рік взято до неухильного виконання наказу Головного управління від 30.07.2019року № 207 “Про стан виконання заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області на 2019-2020 роки.”

 

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області