Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Жителям області про вплив страхового стажу на розмір пенсії

З метою роз’яснення впливу страхового стажу на розмір пенсії та актуальних питань пенсійного забезпечення працівники Бучацького, Монастириського, Теребовлянського та Тернопільського районного відділів обслуговування громадян зустрілися із жителями області.

Поінформувавши громадян про умови реалізації права на пенсійне забезпечення представники Фонду надали роз’яснення щодо головних чинників, які впливають на отримання пенсії. Звернули увагу на доцільність завчасного набуття стажу, з огляду на зростання вимог до його тривалості, необхідного для призначення пенсійної виплати. Повідомили, що з початку поточного року необхідний страховий стаж для виходу на пенсію за віком становить 27 років і цей показник до 2028 року зростатиме щороку на рік, допоки не досягне позначки 35 років. Наголосили на важливості легальної зайнятості й оплати праці як запоруки соціальної захищеності та гідного матеріального забезпечення громадян.

Фахівці Головного управління звернули увагу перехожих на електронні сервіси Пенсійного фонду України, зокрема на сервіс призначення пенсії в «один дотик», за допомогою якого можна подати документи для призначення пенсії в електронному вигляді, не виходячи з дому. Наголосили, що дистанційні послуги надаються кожному індивідуально, з дотриманням вимог про захист персональних даних.

Для розширення знань із пенсійної тематики громадяни отримали інформаційні буклети.

 

 

Начальник Головного управління                                           Ігор Москалик