Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про актуальні питання пенсійного забезпечення – трудовим колективам

Спеціалісти Пенсійного фонду України в Тернопільській області продовжують інформувати трудові колективи області про актуальні питання пенсійного забезпечення та електронні послуги вебпорталу Фонду.  

У ході спілкування представники Фонду ознайомили працівників Вишнівецької селищної об’єднаної територіальної громади, Чортківської міської ради та відділу культури Заліщицької районної державної адміністрації з основними аспектами пенсійної реформи. Роз’яснили умови виходу на пенсію за віком та чинники, які впливають на її розмір. Також, фахівці Фонду звернули увагу на наслідки несплати єдиного соціального внеску. Наголосили, що періоди роботи, за які не сплачено єдиний внесок не враховуються до страхового стажу, а отже працівники втрачають стаж від якого залежить розмір майбутньої пенсійної виплати, або взагалі право на її призначення. Розповіли скільки страхового стажу потрібно мати для виходу на пенсію за віком у       2020 році та звернули увагу на подальше збільшення вимог до його тривалості.

Разом з тим, присутніх цікавили питання віку виходу на пенсію, перерахунку пенсійних виплат працюючим пенсіонерам та порядку переходу з одного виду пенсії на інший.

Також, організатори заходу запропонували присутнім активніше долучатися до дистанційних форм обслуговування громадян, що пропонує Пенсійний фонд України, зокрема одержувати через особистий кабінет користувача довідки з QR-кодом про розмір заробітної плати і набутий страховий стаж, сплачені страхові внески та роз’яснили порядок реєєстрації на вебпорталі електронних послуг Фонду.

 

Начальник Головного управління                                            Ігор Москалик