Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Відбулися чергові заняття в «Школі майбутнього пенсіонера»

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели чергові заняття «Школи майбутнього пенсіонера» для жителів Теребовлянського, Бережанського, Тернопільського і Бучацького районів.

Такі заняття допомагають майбутнім пенсінерам більш детально ознайомитись із умовами виходу на пенсію, переліком необхідних документів для призначення пенсійної виплати.

Основними питаннями під час «уроків» були: залежність розміру майбутньої пенсії від величини заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску, вимоги до мінімального розміру страхового стажу у  2020 році, важливість офіційного працевлаштування та як зараховується страховий стаж при умові отримання заробітної плати у розмірі менше мінімальної.

У ході спілкування, представники Фонду запропонували присутнім заповнити анкети щодо якості обслуговування та ознайомили з функціональними можливостями і перевагами використання вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Окрім того, розповіли про  сервіс призначення пенсії в «один дотик», який передбачає подання документів для призначення пенсії за віком у електронному форматі, не виходячи з дому. Зауважили, що скористатися цією послугою можуть особи, які авторизувались на вебпорталі Фонду за допомогою електронного кваліфікованого підпису.

 

 

Начальник Головного управління                                           Ігор Москалик