Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Легальні доходи тернополян принесли додаткові надходження бюджетам

Оподаткування легальних доходів жителів Тернопілля посприяло надходженню до місцевих бюджетів краю 2,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб упродовж січня-вересня 2021 року, а це на чверть більше, ніж торік. Приріст цього платежу до аналогічного періоду минулого року склав 25 відсотків або плюс 565,9 млн гривень.

До державного бюджету надійшло 941,2 млн грн податку. Це на 24 відсотки перевищило надходження трьох кварталів 2020 року або на 184 млн грн більше.

“Загалом, упродовж дев’яти місяців цього року наші краяни перерахували до бюджетів 3,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 749,9 млн грн більше, ніж минулоріч. Відрадно, що, незважаючи на складні економічні умови через коронакризу, спостерігаємо позитивну динаміку сплати цього платежу”, – констатував в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Він зазначив, що податок на доходи фізичних осіб – платіж, який є основою місцевих бюджетів у розмірі 70-75 відсотків. Завдяки його належній сплаті територіальні громади отримують кошти на покращення інфраструктури, реалізацію соціально-культурних програм місцевого рівня. “Вважаю, офіційна зайнятість, належні заробітні плати, легалізація підприємницьких ініціатив сприятимуть додатковим надходженням до місцевих бюджетів, тому керівники територіальних громад повинні бути максимально зацікавлені у соціальному захисті громадян”, – наголосив податківець.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області