Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

На соціальні гарантії платники Тернопілля перерахували 289,4 млн гривень

Упродовж січня цього року працедавці Тернопільської області спрямували на соціальні потреби 289,4 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом надходження цього платежу зросли на 21,9 млн гривень. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. «Фактична сплата перевищила очікувану на пів відсотка, отож до бюджету додатково надійшло 1,4 млн гривень», – розповів очільник обласного податкового відомства.

Посадовець також констатував, що цьогоріч змінився розмір мінімального страхового внеску. Відтепер він складає 1039,06 грн, а торік – 918,06 гривень.

«Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб жителів області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставитись до своєчасної оплати праці та сплати єдиного внеску», – підсумував Валерій Лісницький.

 

Тернопільське управління

Головного управління ДПС у Тернопільській області