Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Нові правила припинення надання комунальних послуг боржникам визначено Законом

20 серпня 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж» (від 15 липня 2021 року №1657-IX). Законом внесено зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» в частині часткового скасування обмежень на припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг тим громадянам України, які їх не сплачують, або не сплачують у повному обсязі.

Так, до 20 серпня 2021 року існувала заборона припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі на період карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби, та протягом 30 днів з дня його відміни.

Після 20 серпня 2021 року забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі лише на території регіонів України (областей, м. Києва, м. Севастополя), на яких установлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), на період дії "червоного" рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів з дня його скасування.