Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

До відома суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері реалізації та/або зберігання нафтопродуктів на території Тернопільської міської територіальної громади.

Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Тернопільської міської ради

доводить до відома суб’єктів господарювання, які провадять діяльність

у сфері реалізації та/або зберігання нафтопродуктів  на території

Тернопільської міської територіальної громади.

 

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» провадження діяльності у сфері реалізації та/або зберігання нафтопродуктів може здійснюватися за наявності відповідних ліцензій. Посадові особи і громадяни притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством за:

-виробництво пального без наявності ліцензії - 1000000 грн;

-оптову торгівлю пальним або зберігання пального без наявності ліцензії - 500000 грн;

-роздрібну торгівлю пальним без наявності ліцензії - 250000 грн;

-роздрібну торгівлю пальним через електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій) не зазначений у ліцензії - 200 відсотків вартості реалізованої через такий контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій) продукції, але не менше 10000 грн;

-надання послуг із зберігання пального іншим суб’єктам господарювання та/або реалізація пального іншим особам на підставі ліцензії на зберігання пального, отриманої відповідно до абзацу другого частини сорок першої статті 15 цього Закону, - 500 000 грн;

Рішення про стягнення штрафів приймаються податковими органами та/або органом, який видав ліцензію на право виробництва і торгівлю пальним, зберігання пального та іншими органами виконавчої влади у межах їх компетенції визначеної законами України. Державний нагляд за додержанням органами ліцензування вимог цього Закону здійснює спеціально уповноважений орган з питань ліцензування.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері реалізації та/або зберігання нафтопродуктів, на необхідність приведення своєї діяльності до вимог чинного законодавства.