Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Протокол засідання конкурсної комісії

ПРОТОКОЛ №2

засідання конкурсної комісії щодо проведення конкурсу

на заміщення вакантної посади директора

Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3

 з поглибленим вивченням іноземних мов

Тернопільської міської ради Тернопільської області

 

29.01.2019р.                                                                                   16.00 год.

 

Місце проведення – актова зала управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

 

ПРИСУТНІ:

 БИЦЮРА Леонід Олексійович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - голова комісії.

 ПОХИЛЯК Ольга Петрівна, начальник управління освіти  і науки – заступник голови комісії.

Члени комісії:

МІСЬКО Володимир Володимирович – голова постійної комісії міської ради з гуманітарних питань;

ТУРЕЦЬКА Наталя Іванівна - депутат міської ради;

ГУЦАЛ Марія Богданівна – член Асоціації керівників навчальних закладів м.Тернополя;

КУХАР Валентина Миколаївна–голова профспілки працівників освіти і науки міста Тернополя;

ЛИТВИНЮК Галина Іванівна, директор Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу;

МАКОГІН Олег Васильович – голова експертної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту;

ДРАГАН Мирослава Михайлівна – учитель початкових класів, представник трудового колективу ТСШ №3;

РОМАНІВ Тарас Володимирович – учитель фізики та інформатики, представник трудового колективу ТСШ №3;

САГАЙДАК Катерина Олександрівна – учитель французької мови, представник трудового колективу ТСШ №3;

СТЕЦЮК Ольга Федорівна – учитель англійської мови, представник трудового колективу ТСШ №3;

СІЧКАРИК Іван Володимирович – представник громадського об’єднання батьків учнів ТСШ №3;

УНІЯТ Наталія Олександрівна – представник громадського об’єднання батьків учнів ТСШ №3;

ЧЕТВЕРТАК Тетяна Олексіївна – представник громадського об’єднання батьків учнів ТСШ №3;

ШЕВЧУК Юрій Валерійович – представник громадського об’єднання батьків учнів ТСШ №3.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області.
  2. Визначення переможця конкурсу на заміщення вакантної посади директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області.

 

СЛУХАЛИ: 1. Проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області.

 ІНФОРМУВАЛИ:

  1. Голова конкурсної комісії Бицюра Л.О., який ознайомив присутніх з процедурою проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області.
  2. Похиляк О.П., заступник голови конкурсної комісії, яка ознайомила присутніх з критеріями оцінювання щодо презентації перспективи розвитку закладу.

Конкурсна комісія заслухала претендента на посаду директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов ПЕТРОКУШИН Руслану Володимирівну, яка презентувала перспективу розвитку закладу.

 ВИСТУПИЛИ:

         Турецька Н.І.: «Третя школа має вже усталений характер і відповідну харизму. Вам не страшно?»

         Петрокушин Р.В.: «Звичайно, страшно. Щоб не боятися, то потрібно бути зовсім відчайдушним».

Січкарик І.В.: «Духовний вимір є надзвичайно важливою складовою розвитку людини, зокрема і кожного учня. Духовність має бути спрямована на формування світогляду учнів, а також членів педагогічного колективу. Як Ви бачите ту духовну складову, щоб її підтримувати на належному рівні і направляти в правильне русло. Яким чином будете спрямовувати учнів на духовність?»

Петрокушин Р.В.: «Ми будемо прагнути, щоб кожен день починався з молитви. «Християнська етика» читається в початкових класах, тому я думаю, що кожен класний керівник у своїй щоденній роботі має спілкуватися з дітьми, націлювати їх на духовність, сповідувати християнські цінності. Звичайно, я такі традиції буду підтримувати».

Кухар В.М.: «Я знаю, що третя школа має традицію щодо відзначення Дня Духовної Обнови – Катерини. Чи надалі ці традиції будуть збережені?»

Петрокушин Р.В.: «Так, такі традиції, які започатковані у закладі,  варто підтримувати».

Січкарик І.В.: «Формувати розуміння правильного харчування дітей у школі. Ми дбаємо про здоров’я, водночас нищимо його Як допомогти дітям правильно харчуватися і довести їм, щоб не все те, що ми говоримо «хімія», вони не споживали».

Петрокушин Р.В.: «На мою думку, якщо діти подивляться практично на шкоду, наприклад, «Кока-коли», на її хімічний склад, то вони розглянуть це з точки зору хімії, фізики, побачивши на власні очі, що це шкідливо. Бо якщо теоретично розказувати, то вони, навпаки, захочуть спробувати. Я думаю, що це має бути інтегрований підхід з різних боків».

Бицюра Л.О.: «Для мене дуже важливо, як для батька, щоб розвивалась національна і культурна ідентичність дитини в школі. Яким чином ви будете акцентувати ці цінності,  власне, щодо вчителя і учня?»

Петрокушин Р.В.: «Знову ж таки у міжнародній співпраці. Коли учні спілкуються зі школярами іншої країни, розповідаючи їм про свої традиції, культуру, вони, також ознайомлюються з цінностями інших. Є дуже цікавий проект: коли класу підшукують партнера, але не повідомляють з якої країни, тоді, спілкуючись, розказують про особливості історії своєї країни, культури, що є національним надбанням. Учні у такій ситуації мають здогадатися, з ким розмовляють. Тоді, відповідно, учні і цікавляться історією своєї країни, чим вона багата і чим можна гордитися».

Макогін О.В.: «Зараз існує дві абсолютно протилежні точки зору на використання сучасних гаджетів, смартфонів у школі і під час навчального процесу, і поза ним. Використання гаджетів у школі, як до цього Ви ставитесь?»

Петрокушин Р.В.: «Я - за гаджети. Тому що класно-урочна система, яка була в країні, ще нічого мудрішого не придумала. Якщо її наповнити певними креативними стратегіями, але без використання гаджетів, то урок буде не ефективним. Тому зараз багато програм, які можна дуже ефективно використовувати з навчальною метою. І якщо дитина покористувалася гаджетом з дозволу вчителя і це принесло їй користь, то в неї не залишиться часу, щоб писати приватні повідомлення».

Кухар В.М.: «Чи будете співпрацювати з міською профспілкою?»

Петрокушин Р.В.: «Я буду радитись з членами шкільної адміністрації».

Сагайдак К.О.: «Французька мова в школі є другою іноземною мовою. Як Ви ставитесь до вивчення цього предмету, тому що дуже багато шкіл в Тернополі відмовились від французької мови, вибираючи польську чи німецьку?»

Петрокушин Р.В.: «Третя школа – школа з поглибленим вивченням іноземних мов, а саме: французька, німецька, польська. Саме такі мови, які мають попит, потрібні. Французька мова теж є мовою міжнародного спілкування в межах Європи та інших країн. Із власного досвіду скажу, що  дуже задоволена, що мої діти у свій час обрали французьку, тому що зараз навчаючись у Вищих навчальних закладах, вона їм дуже пригодилася».

Сагайдак К.О.: «Чи будете популяризувати французьку мову?»

Петрокушин Р.В.: «Так».

Драган М.М.: «Багато батьків мають бажання, щоб діти займалися гуртковою роботою у післяурочний час, чи можливо таке у нашій школі?»

Петрокушин Р.В.: «Я хотіла би сказати, що це можливо і це було би дуже добре. Я теж маю учня у 4 класі, тому була би задоволена, коли це була б школа повного дня, де мій син мав би можливість удосконалювати набуті знання, вміння з тих предметів, які пропустив чи недовчив, а також займаючись у шкільних секціях та гуртках. Але я знаю, що школа двохзмінна, чи дозволяє приміщення закладу, я не впевнена, тому не готова дати відповідь зараз, це питання треба вивчити».

Стецюк О.Ф.: «Чи буде збережено у майбутньому поділ класу з вивчення англійської мови на три підгрупи?»

Петрокушин Р.В.: «Я знаю про це з власного досвіду. Я теж плачу, щоб клас ділився на три підгрупи, тому що зацікавлена в тому, щоб моя дитина отримала якісні знання. Хоч також розумію, що школа є державною установою, і такого би не повинно бути, тому шукатиму шляхи вирішення цього питання».

Романів Т.В.: «Чи можна було би в майбутньому оновити матеріальну базу кабінетів фізики та хімії?» 

Петрокушин Р.В.: «Школа є фінансово-автономною установою. Тому все залежить від того, які кошти є в закладі і на що батьки бажають їх витратити. Але я думаю, що для третьої школи одним з основних моментів і завдань є поповнення і оновлення матеріальної бази кабінетів».

Похиляк О.П.: «Яка Ваша думка про те, хто працює з учнем, хто є вашою командою, хто захоче вас почути, зрозуміти і брати участь у тих проектах, які ви озвучили? Якою Ви бачите перспективу оновлення педагогічного складу?»

Петрокушин Р.В.: «Власне, є такі вчителі, які сумлінно працюють. Поштовхом для мотивації може стати участь у конкурсі. Я з власного досвіду скажу, що абсолютно не планувала брати  участь у конкурсі «Учитель року - 2018», але взявши у ньому участь, я для себе побачила значні перспективи свого професійного зростання. У мене не було заповітної мети - стати директором ТСШ №3, але я побачила шляхи розвитку не тільки для себе, а й  для багатьох учителів і в результаті для всього навчального закладу. Я думаю, що потрібно співпрацювати з кафедрами педагогічного університету, шукати молодих перспективних студентів, тих, які приходять на практику, випробовувати їх, давати певне навантаження і створити комфортні умови, для того щоб вони залишилися у закладі».

Уніят Н.О.: «Чи є вчителі в третій школі, які не надають ґрунтовних знань нашим дітям?»

Петрокушин Р.В.: «Я не можу конкретно відповісти на це запитання, але думаю, що всі вчителі в третій школі на своєму місці. Я знаю тих педагогів, які вчили моїх дітей (і то, на мій сором, не всіх). Я мама-вчителька, тому більше навчаю і виховую чужих дітей, ніж своїх, також я нечастий гість у школі. Але про тих вчителів, які вчили моїх дітей, я про жодного з них не можу сказати, що вони чогось не додали моїй дитині, тому зараз мої діти почуваються успішними».

Уніят Н.О.: «Третя школа - це школа для дітей, чи діти для школи?»

Петрокушин Р.В.: «Я не можу сказати, тому що не працювала в ТСШ №3, але мої діти почувалися і почуваються там комфортно. Я не з сім’ї олігархів, але ніколи не чула від своїх дітей, що вони відчувають з боку вчителів чи школярів якісь приниження, булінг стосовно них. Ніколи навіть натяку на це не було».

Наступним етапом конкурсу було письмове тестування та ситуаційне завдання.

ІНФОРМУВАЛИ: Похиляк О.П., заступник голови конкурсної комісії, яка повідомила, що за результатами даного випробування кандидат на посаду директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області ПЕТРОКУШИН Руслана Володимирівна набрала                  13 балів з 16 поставлених питань.

СЛУХАЛИ: 2. Визначення переможця конкурсу на заміщення вакантної посади директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області.

ІНФОРМУВАЛИ: Бицюра Л.О.,  голова конкурсної комісії, який повідомив, що за результатами випробування, а саме: письмове тестування, ситуаційне завдання, презентація перспективи розвитку закладу та критерії оцінювання кандидат на посаду директора Тернопільської спеціалізованої школи                 I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області ПЕТРОКУШИН Руслана Володимирівна набрала 94 відсотки, що відповідає високому рівню відповідно до критеріїв оцінювання. 

 ВИРІШИЛИ:

Визнати переможцем конкурсу на заміщення вакантної посади директора Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області ПЕТРОКУШИН Руслану Володимирівну на умовах контракту.

 

Голова комісії                                                                          Л.О.Бицюра

 

Заступник голови комісії                                                        О.П.Похиляк

 

Члени комісії:                                                                                                         

 В.В.Місько_________                                       М.М.Драган __________

 Н.І.Турецька_______                                         Т.В.Романів___________

 М.Б.Гуцал _________                                        К.О.Сагайдак__________     

 В.М.Кухар_________                                        О.Ф.Стецюк___________

 Г.І.Литвинюк________                                      І.В.Січкарик___________  

 О.В.Макогін_________                                      Н.О.Уніят_____________

                                                                         Т.О. Четвертак _________

                                                                         Ю.В.Шевчук____________