Наказ №31 від 15.03.2020р "Про посилення обмежувальних протиепідемічних заходів в закладах охорони здоров’я з приводу захворювання на COVID- 19 на території ТМТГ"

Н А К А З

 

               «15»  березня 2020 року                                                                                       №31

 

Про посилення обмежувальних протиепідемічних
заходів в закладах охорони здоров’я з приводу
захворювання на COVID- 19 на території ТМТГ

 

Відповідно до постанови КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», враховуючи п.4.2 протоколу №8 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації від 11 березня 2020 року, враховуючи епідситуацію

 Наказую:

1. Керівникам закладів охорони здоров’я всіх форм власності, що діють на території Тернопільської міської територіальної громади з 16 березня 2020 року до стабілізації епідемічної ситуації:

1.1.Призупинити планову госпіталізацію хворих та  планові оперативні втручання в закладах охорони здоров’я.

1.2. Заборонити відвідування стаціонарних хворих, у тому числі вагітних та породіль у пологових стаціонарах. В разі крайньої необхідності допускати відвідувача після медичного огляду, збору епіданамнезу, дистанційної термометрії. Дозволено передавати передачі.

1.3.Заборонити практику партнерських пологів. В разі крайньої необхідності допускати партнера після медичного огляду, збору епіданамнезу, дистанційної термометрії.

1.4. Виклики на дому до пацієнтів з температурою 38ºС і вище забезпечити із застосуванням засобів індивідуального захисту.

1.5. Запровадити практику попереднього дистанційного (телефонного) зв’язку із записаними на прийом пацієнтами з метою з’ясування інформації щодо скарг на підвищену температуру, кашель, утруднене дихання, звертаючи особливу увагу на епіданамнез, а саме прибуття впродовж останніх 14 днів з країн, де зареєстровані випадки COVID- 19;

1.6.Запровадити практику дистанційного вимірювання температури інфрачервоними термометрами при вході пацієнтів у медичні заклади.

1.7.Запровадити практику дистанційних консультацій вагітних та дітей першого року життя за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, у разі необхідності, планові огляди проводити вдома.

1.8.Встановлювати телефонні контакти з вагітними, що перебувають на обліку, для з’ясування наявності чи відсутності ознак ГРВІ не рідше 2 разів на тиждень.

1.9.Забезпечити розмежування потоків пацієнтів із соматичною патологією та ознаками ГРВІ, в т. ч. у стаціонарах, поліклініках.

1.10.Організувати роботу кабінетів для прийому гарячкуючих хворих у дві зміни з 30-хвилинною перервою для вологого прибирання 2−3 рази за зміну, провітрювання, ультрафіолетового опромінення.

1.11.Організувати роботу поліклінік з мінімальною присутністю пацієнтів; забезпечити дотримання відстані не менше 1м між пацієнтами в черзі.

1.12. Створити трьохмісячний запас деззасобів, лікарських засобів та виробів медичного призначення для можливого надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

1.13. Забезпечити дотримання посиленого дезінфекційного та протиепідемічного режиму в закладах охорони здоров’я з проведенням вологого прибирання з використанням деззасобів, провітрювання приміщень, де перебувають хворі: кожну годину на 15−20 хвилин, роботу працівників з використанням засобів індивідуального захисту.

1.14. Забезпечити готовність закладів охорони здоров’я всіх форм власності, що знаходяться на території Тернопільської міської територіальної громади до термінового перепрофілювання для потреб хворих на COVID-19.

1.15. Перенести планові відпустки медичних працівників на період стабілізації епідемічної ситуації.

2.Директору КНП «ТМКЛШД» Чайківському Я.Ф. та директору КНП «ТМДКЛ» Артимовичу А.І.:

2.1. При масовому поступленні хворих на COVID- 19 перепрофілювати соматичні ліжка закладу на інфекційні відповідно до плану.

3. Визначити КНП «МКЛ№3» ТМР як заклад для забезпечення тимчасової ізоляції осіб, що її потребують.

4. Директору Лазарчуку Ю.В. КНП «МКЛ№3» ТМР :

- здійснити підготовчі заходи до можливого перепрофілювання під ізолятор;

- при ускладненні епідемічної ситуації, в термін до 1доби звільнити відповідні приміщення закладу для розміщення контактних осіб та забезпечити відповідний медичний огляд і спостереження протягом 14 днів осіб, які прибудуть на ізоляцію.

5.Керівникам закладів охорони здоров’я всіх форм власності, що діють на території Тернопільської міської територіальної громади забезпечити неухильне дотримання Алгоритму самоізоляції та температурного скринінгу осіб, які цього потребують (відповідно до протоколу№5 від 28.02.2020року рішення оперативного штабу для координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади випадків захворювань, спричинених новим  коронаровірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай). Щоденна інформація передається керівнику установи (або визначеній особі), яка узагальнену інформацію по закладу щодня до 10:00 год. передає до Тернопільського міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» по телефону 252643, а у вихідні та позаробочі години, включно нічні – 522015, tersesepid@gmail.com).

6. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.