Тернопільщина знаходиться у «зеленій зоні» щодо кількості хворих на COVID-19

Епідеміологічну ситуацію на Тернопільщині обговорили на засіданні оперативного штабу. Динаміка щодо стану захворюваності є позитивною, оскільки відповідає усім вимогам МОЗ України. Про це розповів лікар – епідеміолог Володимир Паничев.

«Станом на ранок 30 червня в області зареєстровано 1919 випадків COVID-19, у т.ч. за попередню - добу шість нових. Інтенсивний показник захворюваності у м.Тернополі складає 185,7 випадки на 100 тис. населення. Всього летальних випадків 28.  Одужали 1141 людина», - повідомляє Володимир Паничев

Вікова структура хворих незмінна:

  • найменше хворіють діти віком від 0 до 17 років;
  • 12- 15% - це люди старше 65 років;
  • більше 65% - люди віком від 30 до 65 років.

З 22 червня Кабінет Міністрів України  ввів нові критерії для оцінки епідеміологічної ситуації. Зокрема, коефіцієнт виникнення нових випадків інфікування, за вимогами Кабміну, має не перевищувати 11% за попередні сім днів, а в місті цей показник сьогодні складає 6,1%. Динаміка зростання захворюваності має бути не вище +10%, а в місті  цей показник (-42,7%).  З новими вимогами Кабінету Міністрі України щодо стану захворюваності можна ознайомитися тут.

Закликаємо мешканців надалі дотримуватися встановлених карантинних вимог з метою недопущення зростання кількості хворих.